Езикови курсове за деца в Бургас

Немски език за ученици - 1- 4 клас
Учебна система „Funkel”

курсове по немски

Защо избрахме учебната система „ Funkel” на издателство „Просвета”?

Увлекателните теми от ежедневието на учениците ги мотивират активно да участват в учебния процес и да използват с лекота немския език. Игрите, песните, стихотворенията и ритмичните упражнения ангажират всички сетива на курсистите.

С помощта на мултимедийните и интерактивни упражнения, те с лекота ще могат сами да сглобяват изречения, а свежият и цветен дизайн прави учебната система още по-атрактивна за по-малките ни курсисти. Граматиката е представена достъпно и лесно с помощта на комикси, песни и интересни задачи. Уроците са допълнени с креативни упражнения, проекти и увлекателни литературни текстове.

Колко са нивата по тази учебна система,
според възраст и знания?

Учебната система е предназначена за деца от 7 години нагоре. Тя покрива три нива и извежда до ниво В1, като подготвя учениците за сертификатните изпити Goethe-Zertifikat A1 und A2, Fit in Deutsch, Goethe-Zertifikat B1.

Всяко едно от нивата включва теми, допълнени с креативни задачи, игри, проекти, достатъчно граматични и лексикални упражнения за преговор и затвърждаване на материала. И трите учебника са съобразени с изискванията на Общата европейска референтна рамка за изучаване на чужд език.

Нива на funkel

Разпределение на нивата според възраст и знания:

1 Funkel

2 Funkel

3 Funkel

Funkel 1 - първи, втори клас

Нивото е предназначено за деца на възраст 7-8 години, които никога не са изучавали немски език. Учебникът въвежда децата в интересния свят на новия език с помощта на устен уводен курс, занимателни песни, игри и мултимедийни активности, чрез които децата лесно и плавно усвояват азбуката и първите си думи и изречения на немски.

Funkel 2 - трети клас

Това ниво е предназначено за деца на възраст 8-9 години. Основният акцент в учебника е поставен върху утвърждаването на немския език като реална комуникативна среда. Това означава, че целта на обучаващите е да овладеят в процеса на обучение подходящи езикови средства, които да използват в истински разговор. Темите тук също са сходни с тези от първото ниво, като съответно надграждат лексиката и разширяват речниковия запас.

Funkel 3 - четвърти клас

Това ниво е за деца на възраст 9-10 години, т.е. 4-ти клас. В процеса на обучение се усвояват понятийни и социокултурни знания, както и речеви умения по посочените тематични области, които да се използват при реално общуване. Развиват се уменията за извличане на информация от текстове с позната тематика и лексика със стандартен език и произношение. Учебникът съдържа теми, които допълват тези от предходните нива.

Бюлетин

Научавайте първи, запишете се за нашия бюлетин!

In cooperation with British Council
Advantage member
Words.bg