Ученето на втори език от ранна възраст без съмнение предоставя на нас и на децата ни редица предимства, сред които стимулиране развитието на мозъка, предпазване на организма от появата на дименция, подобряване на концентрацията в ранна възраст. 

Днес, китайският е най-популярният език в момента, като фактът бива подкрепен от това, че  едни от най-богатите и високопоставени семейства в световен план, записват децата си на уроци още от съвсем ранна възраст.

Китайският е майчин език на най-голям брой хора в света -  1,2 милиарда души. Има два основни диалекта, които съставят китайския език – мандарин и кантонски, като 1 милиард души от тях говорят първия. Тази внушаваща цифра със сигурност показва, че езикът ще продължи да бъде от първостепенно значение  за световния бизнес в бъдеще.

Ето и най-богатите семейства, за които не е тайна, че децата им са започнали да изучават този език от съвсем малки:

Джеф и Макензи Безос

Основателят на Amazon и съпругата му – Макензи имат четири деца и признават, че експериментират с най-различни учебни предмети, които им преподават. В интервю за списание Vogue, съпругата на милиардера споделя, че езикът мандарин е сред най-интересните и полезни неща, с които децата им са се занимавали до този момент. Известното семейство нарежда обучението по този език до не по-малко интересни дейности, с които са ангажирали децата си, като научни експерименти в кухнята, отглеждане на пилета в инкубатор, Сингапурската математическа програма и мн.други атрактивни дейности.

Марк Зукърбърг и Присила Чан

Основателят на Facebook – Марк Зукърбърг се захваща с мандарин преди няколко години и напредва до такава степен, че успява да проведе 30 минутна сесия с въпроси и отговори на този език. Съпругата му – Присила е с китайски корени и говори перфектно кантонския диалект, който се използва в южен Китай. Двойката вече обучава дъщеря си Макс на мандарин. Наскоро, Зукърбърг качи видео във Фейсбук, на което се вижда как техният личен асистент - изкуственият интелект - Джарвис /разработен от самия Зукърбърг за помощ в домакинството/ обучава Макс именно на мандарин.

Вижте видео:

 

Иванка Тръмп и Джаред Кушнер

Дъщерята на американския президент и нейният съпруг имат три деца. Приоритет в отглеждането им е именно владеенето на мандарин и по тази причина неслучайно наскоро са наели детегледачка, която владее безупречен мандарин. Най-голямата им дъщеря Aрабела която в момента е на пет, демонстрира уменията си по езика, като поздрави китайците с песен на китайски по случай новата 2018-та.

Вижте видео:

 

Принц Уилям и Кейт Мидълтън

Кралското семейство има две деца и очакват трето в края на април, 2018-та година. Големият им син - Джордж, който е на 4 години, вече се обучава в детска градина в Лондон, където ще учи като основен предмет именно мандарин. Той не е единственият от кралското семейство, който ходи на уроци. Баща му също може да се похвали с начални познания по езика, като преди няколко години поздрави китайците с настъпването на новата година на мандарин.Знаенитости или не, като родители искаме най-доброто за нашите деца и се стремим да ги научим на неща, в които вярваме и към които се стремим дори самите ние. Сега се сещаме, че китайския език сме споменавали и в друга публикация на нашия блог за езиково обучение на деца и ученици.

 

* НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ: "5 чужди езика, които децата е полезно да изучават"

 

Ако и вие искате детето ви да изучава китайски език в Бургас, както и всички останали езици, предлагани от Езиков център WORDS и WORDS Kids, задължително ни потърсете, за да обсъдим възможностите и личните ви предпочитания.

 

Благодарим Ви, че попаднахте и отделихте внимание на тази статия в нашия блог за детско езиково обучение! Ако материалът ви е харесал, не пропускайте да го споделите и с приятели.

Очаквайте още много и полезно съдържание, относно езикови курсове, обучение и чуждоезикова грамотност при децата. Всекидневно работим за редовното споделяне на такава, чрез блога на Езиков център WORDS и WORDS Kids.

Не пропускайте да ни намерите и в социалните мрежи FacebookTwitterInstagram и Google+, където имаме хиляди последователи и споделяме ежедновено полезно и интересно съдържание.

До нови срещи!